opc_loader

Menu

Alkaliteit

3 Artikelen

Verhoogt de alkaliteit (TA).  Dit is belangrijk voor een stabiele pH alsook voor de algemene waterbalans (gezien zwembadwater vaak licht corrosief is).
Hoe lager de TA waarde hoe makkelijker de pH waarde kan aangepast worden, hoe hoger de TA waarde des te moeilijker het wordt om de pH waarde te beïnvloeden. 
De ideale TA waarde ligt tussen 100 en 150 ppm (ppm=parts per million). Bij een hogere waarde dan 175 ppm is er veel zuur of base nodig om de pH waarde te veranderen. Onder de 60 ppm is de pH waarde niet stabiel.
Is je alkaliteit aan het begin van het zwemseizoen wat te hoog na bijvullen (bvb. 150-200 ppm)?  Geen erg, het zakt geleidelijk wel doorheen het seizoen met het gebruik van het zwembad en gebruik van PH min.  Is je alkaliteit te laag moet je wel actie ondernemen want je pH gaat anders onstabiel worden en daarmee ook de effectiviteit van je chloor.
Doorheen het seizoen blijft deze waarde redelijk constant, ons advies is om dit om de maand te meten en zeker op peil te  brengen voor de overwintering gezien je je water daardoor terug in natuurlijk evenwicht brengt samen met een hogere pH.  
Tip! Laat best een 12 uur filtreren tussen het aanpassen van pH en alkaliteit.

We adviseren dit product van Acti Expert omwille van zijn professionele samenstelling en betere prijs/kwaliteit verhouding in vergelijking met andere producenten.