opc_loader

Menu

Zwemmen is genieten.  Zwemmen is bewegen, sporten en ontzorgen.  Je zwembad is de ontmoetingsplaats voor vrienden en familie.

Zwembaden zelf zijn techniek, esthetiek, hydrauliek, bouwkunde, waterchemie en -biologie.  Kortom, als al deze facetten mooi op elkaar én de behoeftes van de klant afgestemd zijn is een zwembad een streling voor het oog maar vooral ook onderhoudsvriendelijk naar tijd én budget.

 

Bij Zuiver Zwemmen gidsen we onze klanten door de waaier aan keuzes en mogelijkheden die er zijn als je overweegt om een zwembad te (laten) plaatsen of (laten) renoveren.

 

  1. Hydrauliek: welke diameter van je leidingen en hoeveel skimmers-inspuiters-bodemaanzuigers heb je nodig voor een optimale watercirculatie?
  2. Techniek: welke diameter filtervat, keuze van filtermedium (zand, glas, parels, beads), filtersnelheid en -schema en last but not least welke pomp levert het juiste debiet voor mijn installatie?
  3. Waterbehandeling: laag chloorgehalte via vloeibare chloor, zoutelektrolyse of hydrolyse en vul je dit aan met UVC- licht en/of lokale desinfectie en oxidatie in je technisch lokaal (fotokatalyse, ozon, hydrolyse, ionisatie).  Of ga je voor een 100% biologische waterzuivering via planten en/of een bead filter?
  4. Isolatie, verwarming en afdekking: een evenwichtsoefening tussen comfort en rendement.  Welke dimensionering  en programmering van je warmtepomp.  Wat zijn de voor en nadelen van solar lamellen?  Dek ik mijn zwembad in de winter af of niet?
  5. Onderhoud en accessoires: wat heb ik allemaal nog nodig voor het verdere onderhoud van mijn zwembad.  Welke zwembadrobots klaren de klus en welk type is best geschikt voor mijn zwembad?

 

We gaan dan ook steeds voor een doordachte pro-actieve aanpak.  Een aanpak die rendeert zowel naar onderhoudskost als -gemak.

Correcte dimensionering en ontwerp van je leidingwerk met als leidraad weerstand/watersnelheid halen we op cruciale punten in je systeem makkelijk 50% rendement t.o.v. standaard installaties. Wetende dat je pomp bijna continu draait zijn dit investeringen die zich vaak al binnen het eerste zwemseizoen terugverdiend hebben.  Uiteraard steeds met variabel gestuurde zwembadpompen, maar wist je ook dat er aanzienlijke rendementsverschillen zitten binnen het gamma van variabele zwembadpompen?  Wist je dat er ook grote verschillen zijn in de filtratie-effectiviteit van filtervaten en filtermaterialen? Maar ook niet elk type van filterglas filtert even goed!

 

Helder en gezond zwemwater heeft voor 70% te maken met filtratie.  Dit is dus de long van je zwembad en je keuzes hier zijn cruciaal!

De resterende 30% zet je in op waterbehandeling en onderhoud.

 

Zwemmen in gezond, helder en onderhoudsvriendelijk water.  De meeste van onze klanten kiezen voor installaties waarbij een minimum aan ontsmetting toegevoegd of geproduceerd wordt dewelke voornamelijk zorgt voor preventie van algen, biofilm en ongewenste bacteriën in leidingen, wanden, cover, etc.  Aan het zwemwater zelf heeft deze ontsmetting amper werk want het water dat de filterinstallatie verlaat is steeds opnieuw van drinkwaterkwaliteit.  Dit omdat we technieken gebruiken die het water lokaal in de technische installatie gaan behandelen zonder enig residu achter te laten in het zwemwater.  

Gebruiksvriendelijkheid.

Al die techniek, goed om op voorhand over na te denken maar…ik wil gewoon zwemmen en genieten beste Zuiver Zwemmen!  Daarom zetten we in op installaties die makkelijk via je smartphone op te volgen en aan te sturen zijn!

Onderhoudsmaterialen die uitblinken in een prijs-kwaliteitsverhouding.  We selecteren in onze webshop voor u producten die naar onze ervaring dit waar maken. Geen tien keuzemogelijkheden per product en daardoor ook geen keuzestress of teleurstellingen.  Weet dat voor elk product dat u ziet op onze website er vaak 10 andere getest en niet weerhouden zijn.

 

Contacteer ons gerust om je plannen of vragen te bespreken.
Of ben je in eerste instantie benieuwd hoe je zwembadwater er momenteel aan toe is en hoe je het in topconditie krijgt?  Maak een afspraak voor een water-analyse en onderhoudsplan!