opc_loader

Menu

AFM NG Filterglas grade 2 (21kg)

AFM®, vervaardigd van groen en bruin glas, wordt blootgesteld aan een uniek activeringsproces om zelfsteriliserend te worden en superieure mechanische filtratieprestaties te verkrijgen.  AFM® NG opent een nieuw hoofdstuk in de filtratiegeschiedenis. AFM® NG is in staat om deeltjes van 1 micron met een efficiëntie van 95% te verwijderen zonder flocculatie.
AFM® filtert veel fijner dan kwarts of glaszand. Het onafhankelijke en bekendste Europese laboratorium voor  filtratietests IFTS (www.ifts-sls.com) heeft AFM®, kwartszand en diverse glaszanden getest. De testen waren uitgevoerd met verse filtermedia zonder biofilm.

Bij 20m/u filtratiesnelheid, zonder toevoeging van flocculanten werden de volgende resultaten bereikt:

  • AFM® ng: Filtert 95% van alle deeltjes naar beneden tot 1 micron.
  • AFM®: Filtert 95% van alle deeltjes naar beneden tot 4 micron.
  • Zand: Filtert 95% van alle deeltjes naar beneden tot 20 micron.
  • Glas en glas: Filtert 95% van alle deeltjes >25 microns

Klik hier voor het rapport, hier voor de brochure en hier voor de installatiehandleiding.

Vanwege het gewicht van dit artikel vragen we steeds een bijdrage in de verzendkosten bij afrekening.

Palletzending tot 40 zakken mogelijk op aanvraag.

Grade 2: 1-2 mm
Zak van 21 kg (komt overeen met 25kg zand)

48,95
Levertijd
1-2 werkdagen

Het activiatieproces zorgt er voor dat er zich geen bacterieën kunnen hechten via biofilm aan het filtermedium wat de waterkwaliteit en chloorverbruik ten goede komt.  Het totale filteroppervlak wordt ook vergroot en door zijn hydrofobe eigenschappen trekt het bovendien ook de kleinste vervuilingen aan die anders te klein zijn om uitgefilterd te worden.  
We raden in onze filtersystemen aan om met een 50/50 tot 60/40 verhouding grade 1/grade 2 te werken.  Grade 2 plaatst u eerst en komt dus onderaan in het filtervat.  Als u in totaal maar 1 tot 2 zakken filterglas nodig heeft, werk dan enkel met grade 1.

Hoeveel kilogram heb ik nodig?  Op je filtervat staat meestal de aanbevolen hoeveel filterzand in kg aangeduid, dit mag je maal 0,85 doen om (met wat marge) uit te komen op het benodigd aantal kg filterglas.  Je hebt immers maximaal 85% van het gewicht van filterzand nodig omdat filterglas een lager soortelijk gewicht heeft.  Soms staat er ook (binnenin)  het vat  aangeduid wat de minimale en maximale hoogte is voor het vullen met zand of glas.  Probeer de aanbevolen hoeveelheid filtermateriaal zeker te behalen, maar ga er ook niet te ver over want dan ga je het overmatige filtermateriaal wegspoelen met de backwash. 

AFM NG Filterglas grade 2 (21kg) heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
AFM NG Filterglas grade 2 (21kg)
Review plaatsen

Meest recente reviews