opc_loader

Menu

Comfortpool filterbollen (500gr)

De Comfortpool filterbolletjes kun je gebruiken in elk type zandfilterpomp. Je vult het vat van de zandfilter met de filterbollen en wanneer het zwembadwater vervolgens door het filterbed wordt gepompt, filteren de bolletjes alle viezigheid uit het water. Vuildeeltjes blijven in de vezels van de filterbollen hangen, en het schone zwembadwater stroomt weer terug naar het zwembad. De filterbollen zijn gemaakt van polyester (PET), niet-toxisch en 100% recyclebaar.

Ook zeer populair voor de filtreren van jacuzzi's vanwege de superieure filtratie, ook van vetten en oliën!

16,95 12,95
U bespaart: 24%
Levertijd
1-2 werkdagen
SKU
CP-2812

Filterbollen vs. glasparels of filterzand

Filterbollen zijn veel lichter dan filterzand of glasparels, en daardoor gebruiksvriendelijk bij opzetzwembaden die jaarlijks opgezet en opgeborgen worden. Een halve kilo filterbollen komt overeen met 18 kg filterzand of 13 kg glasparels. Dat scheelt een hoop tillen en sjouwen en je kan eindelijk gaan voor een voldoende groot gedimensioneerd filtervat! De Comfortpool filterbollen zorgen tevens voor een efficiëntere en energiebesparende zwembadreiniging. Water stroomt makkelijker door filterbollen dan door filterzand, en dat vermindert de weerstand enorm voor de pomp. Dat scheelt dan weer in energieverbruik!  Het grootste voordeel is de superieure filtratie: verwijdert vuildeeltjes volledig t.e.m. 3 micron en >95% van alle vuildeeltjes t.e.m. 0,45 micron.  Bovendien houdt het ook oliën en vetten tegen, daar kan geen filterglas of filterzand tegenop!  

Reinigen van de filterbollen

Het nadeel van dit filtermedium is dat de reiniging via de pomp ('backwash') onvoldoende is en enkel dus een klein deel van de vervuiling terug uitspoelt.  Het vuil is wel uit het zwembad, maar het zit nog in het filtervat en ook daar moet het er uit.  Filterbollen geraken verzadigd met vuil en door al dat vuil gaat je chloor overuren moeten draaien om de vervuiling te oxideren in je vat, en dat is zonde.  De Comfortpool filterbollen moeten dus zoals een cartridge filter regelmatig gereinigd worden, om alle vuildeeltjes eruit te spoelen zodat ze vervolgens het zwembadwater weer perfect schoon filteren. Dit reinigen is heel eenvoudig en kan via een simpele handwas.  Doe de bollen niet in de wasmachine en gebruik ook geen schoonmaakmiddelen of waspoeder. Wat cartridge reiniger of chloorgranulaat toevoegen of een oxygen tablet gebruiken als je tot in de diepte elke vervuiling en bacterie wil oxideren kan uiteraard wel (volg uiteraard wel de veiligheidsvoorschriften van de fabrikant). Ze vervolgens laten drogen in de zon is ook nooit een slecht idee gezien UV stralen ook weer wat extra bacteriedodend kunnen werken en mogelijk resterende biofilm uitdroogt. 
Bij normaal gebruik van de filterpomp wordt aanbevolen om de bollen elke 2 weken te controleren, en indien nodig te reinigen ( gemiddeld op de 2 tot 4 weken). Om de 2 à 3 seizoenen best vervangen.  Ons advies is om een 2e set aan filterbollen achter de hand te houden: je kan deze bijvoorbeeld afwisselend gebruiken als de andere set gereinigd wordt.  In tegenstelling tot filterzand en filterglas filteren deze bollen wel (dode) algen uit het water.  Wat uiteraard positief is want dit toont hun filtervermogen aan, echter is schoonmaken daarna wel een klus, dus ook hier is een extra set geen overbodige luxe.  Met de tips, technieken en producten van onze website zijn algen weliswaar verleden tijd.

 

Benodigde hoeveelheid filterbollen

Zandfilterpompen worden standaard geleverd zonder filtermedium, dus zonder filterbollen, glasparels of zand. Dit moet je er dus altijd apart bij bestellen. De hoeveelheid filterbolletjes die je nodig hebt hangt af van de grootte van je zandfilterpomp. 1 doos filterbollen van 500 gr komt overeen met 18kg filterzand.  Kijk bij de specificaties van je zandfilter naar de aanbevolen hoeveelheid filterzand en deel dit door 18 en je hebt het aantal dozen dat je moet bestellen.  Bvb 55 kg filterzand komt overeen met 3 dozen of 1,5 kg filterbollen

Comfortpool filterbollen (500gr) heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Comfortpool filterbollen (500gr)
Review plaatsen

Meest recente reviews